Jäsenenä Lions-palvelujärjestössä

Vuodesta 1984 olen ollut jäsenenä Lions-järjestössä, joka on maailman suurimpia palvelujärjestöjä. Lions-toimintaa pidetään usein hyväntekeväisyytenä, mutta sitä se ei ole. Leijonat kyllä keräävät rahaa, ja myös luovuttavat sitä eteenpäin hyviin tarkoituksiin. Se ei kuitenkaan ole toiminnan ydin, vaan ympäristömme palveleminen tavalla, jota muut eivät tee. Tuemme nuorisotoimintaa, autamme vanhuksia, vastustamme huumeita ja avustamme myös yksittäisiä avun tarpeessa olevia henkilöitä tai perheitä.

Toimintamme on järjestetty klubeiksi, joihin jäsenet kutsutaan. Oma klubini on LC Helsinki/Pakila.

http://www.lions.fi/district107-N/HkiPakila/

Jokaisella jäsenellä klubissa on kunakin toimintavuonna oma tehtävänsä, ja hallinnolliset tehtävät kiertävät. Olen ollut mm. klubimme sihteerinä, rahastonhoitajana ja nuorisovaihtoasiamiehenä. Presidenttinä toimin kaudella 95-96. Sen jälkeen olen ollut myös lions-piirihallituksen jäsenenä lohkon puheenjohtajana ja alueen puheenjohtajana. Olen toiminut myös klubin ja alueen Punainen Sulka-keräyksen asiamiehenä. Kaudella 2006-07 olin jälleen klubipresidentti. Kaudella 2008-2009 toimin lohkon puheenjohtajana ja seuraavalla kaudella alueen puheenjohtajana.

Tällä hetkellä palvelen klubiani kolmatta kertaa presidenttinä. Olen asettunut ehdokkaaksi 107 N-piirimme toiseksi varapiirikuvernööriksi.

Lions-liikkeen viimeksi toteuttama monikansallinen ponnistus oli Pohjolan Punainen Sulka-keräys. Sama kampanja toteutettiin kaikissa pohjoismaissa. Sen tavoitteena on tukea ikäihmisten itsenäistä elämää. Keräsimme yhteensä noin 32 miljoonaa markkaa. Kampanja jatkuu edelleen - Punainen Sulka on rekisteröity keräystunnukseksemme, ja myymme mm. tämän tunnuksen alla joulukortteja. Vuoden 2006 aikana Punainen Sulka oli jälleen merkittävä keräysaktiviteettimme.

Kolme viime toimintakautta kestänyt klubialoitteemme näkövammaisten lasten kuntoutuspihan saamiseksi Näkövammaisten keskusliiton Iiris-keskukseen on ensimmäisessä vaiheessa yhdessä koko piirin kanssa tuottanut 25 000:n euron lahjoituksen, ja projeekti jatkuu edelleen.

lionline.gif

http://www.lions.fi/

lionline.gif (628 bytes)

Takaisin pääsivulle

lionsviiri.JPG
Lions Club Helsinki-Pakilan viiri

ppsfin2.gif

we_serve3a.gif