Valkohantapeura2.gif (2462 bytes)

Välillä peurajahdissakin

Hirvijahdin välissä minulle tarjoutui mahdollisuus vierailla peurajahdissakin Vihtijärvellä n. 50 kilometrin päässä Helsingistä. Aikaisemmin en ollut peuroja jahdannutkaan. Kysymyksessä on siis valkohäntäpeura eli Laukon peura.

valkohpeura.jpg (22371 bytes)

Tämä on siis ensimmäinen kaatamani peura - vasa. Illan hämärtyessä ajaessamme kyttäyspaikalle se oli jo hamuamassa omenoita ja muuta syötävää, mutta häipyi metsään. Se ei kuitenkaan malttanut jättää hyvää ja tuttua ruokintapaikkaa ja palasi takaisin. Siinä vaiheessa oli jo niin pimeää, että näin kiikarin ristikon eläintä vasten vain liikuttamalla asetta. Osuma kuitenkin lavan etuosaan, ja siihen ojanpenkalle se jäi.

Ensimmäinen kaatamani valkohäntäpeura

Syksyllä 2000 ...

 

Pimeän takia ei ikävä kyllä ollut mahdollista saada parempaa kaatokuvaa.

 

Tässä peura on jo päässyt lahtipukille tilan asiallisessa lahtivajassa. Kaksi muutakin peuraa kaatui samana iltana, joten ei ihme, että kaverit ovat jo nostamassa kaatoryyppyjä.

Hienoa oli tietenkin olla vaan vieraana, kun taitavat kaverit hoitivat saaliin käsittelyn tosi asiallisesti ja tehokkaasti. Talon tapa on, että eläimet käsitellään vasta lahtivajassa, eikä sisälmyksiä näin jää metsään.

Peuran teurastus

Nuotio

Takaisin