Tällä possulla on kunnon hampaat

Villisikajahtia Virossa, toisen kerran

Edellisen sikajahtireissun jälkeen jäi homma hieman kutittelemaan, ja niinpä sovittiin matkanjärjestäjän kanssa, että oma porukkamme lähtisi kun sopiva mahdollisuus löytyy.

Sika seisoo

Metsästys Virossa onnistuu suomalaisille meikäläisen metsästyskortin ja ampumakokeen suorittaneille. Nyt Viron ollessa EU:n jäsen tarvitaan lisäksi EU-asepassi, joka on yllättävän kallis ja ainakin Helsingissä työläs ja hidas hankkia.  Kotimaisilla luvilla saa virolaiset luvat vuodeksi.
Sikajahdissa käytetään luodikkoa ja haulikkoa. Paikasta riippuu, sopiiko haulikko vai luodikko paremmin. Ainoastaan täyteiset patruunat ovat haulikossa sallittuja. Tieurilla ja vastaavilla on myös tilaa käyttää luotiasetta. Tornista kyttäämiseen käy valovoimaisen kiikarin  ja luodikon yhdistelmä.

Sika sortuneena lumeen

Tammikuussa 2011

Kymmenen miehen voimin saaliimme oli kahtena päivänä yhteensä 15 sikaa. Suurin osa oli porsaita, pari suurempaa oli sentään joukossa

Lihan hinta oli sopiva, ja niin jokainen mies matkusti porsas kainalossa kotiin päin. Toiset kaverit halusivat makkaraa ja lihaa purkkiin, maun mukaan toiset possua pannuun tai grilliin. Kaikki olivat varmaan tyytyväisiä.Metsästyksen johtaa paikallinen metsästyksen johtaja, ja meillä homma toimi ammattimaisesti. Lunta oli vähintään yhtä paljon kuin Helsingissä, mutta alueelle oli ajettu kunnon urat
puskutraktorilla. Mikäpä siellä oli ajellessa paikallisten kavereiden maastureiden kyydissä, pakkanen oli kovettanut pohjat.

Illaksi oli tarjolla kyttäystä tornista, ja myös sillä tavalla saatiin saalista.

Myös susia ja ilveksiä olisi ollut luvallista kaataa, ja ilveksen jälkiä näinkin, mutta tilanteita ei kuitenkaan saatu aikaiseksi.

Sikoja lavalla, kaverit taukotulilla


Järjestäjillä oli kokeneet koirat, jotka osasivat toimia myös lumiolosuhteissa. Paksussa lumessa porsaat kulkivat jonossa, ja koira kävi kiinni jonon viimeiseen. Sopivalle hollille sattuessa ne oli helppo ampua.

IItse en kyllä päässyt kaatamaan, vaikka paljon sikoja näinkin. Jostain syystä huono tuuri tälläkin reissulla. Myöskään kyttääminen tornista ei tuottanut tulosta, ja toisena iltana pakkasta alkoi olla 20 astetta, joten rupesikin tekemään mieli saunaan!

Takaisin